Sfeervolle tentoonstelling PV de Eendracht

“De winnaars van de tentoontelling”

Door Chris den Braber

Zaterdag 8 december 2018 hield PV De Eendracht haar jaarlijkse duivententoonstelling. Zaterdagochtend konden de liefhebbers hun duiven inmanden er werden gekeurd door de ervaren keurmeesters Teske uit Oosterhout en Schepens uit Moergestel. De liefhebbers hadden 190 duiven ter keuring ingeschreven, een zeer mooi resultaat. In de ochtenduren werden de duiven gekeurd en vanaf 14.30 was de zaal opengesteld voor alle bezoekers. Met een loterij, uitreiking bordjes eerste prijswinnaars, uitreiking gratis prijzen en een bonnenverkoop van bekende liefhebbers uit de omgeving was het een goed gevuld programma. Daarnaast werden de clubleden Kees van Zundert en Cyriel Daelman gehuldigd voor hun 50 jarig lidmaatschap van De Eendracht. Twee grootste winnaars  van de tentoonstelling waren Ries Rommens en de combinatie Robbeson met winst in de verschillende klassementen. Schoonste van de tentoonstelling was een jonge doffer van Ries Rommens. Bij de eerste prijsvliegers van dit seizoen hadden Piet Maas en de combinatie Albers de eerste prijs. De sfeer was de gehele middag goed en met een voldaan gevoel kon de tentoonstellingscommissie de dag om 18.00 uur afsluiten.


Uitslag tentoonstelling

Oude doffers: 1-4-5-6 R.Rommens, 2-10 C.Hellemons, 3 Comb. Maas, 7 Comb.Albers, 8 Fr. Damen en zn., 9 P.Maas.

Oude duivinnen: 1 Comb. Robbeson, 2-6 R.Rommens, 3 Comb. Maas, 4 B.Nijssen, 5 Comb.Albers, 7 L.Dekkers, 8 P.Maas.

Jonge doffers: 1-10 R.Rommens, 2-8 Comb.Robbeson, 3 L.Dekkers,  4-5 C.Hellemons, 6 J. van Mieghem, 7 Comb.Albers, 9 Comb.Maas.

Jonge duivinnen: 1-7 Comb. Robbeson, 2 Comb. Albers, 3 L. Dekkers, 4 P. Maas, 5 Fr.Damen en zn., 6 Comb. Maas.

Hokkenshow: 1 Comb. Robbeson, 2 Leo Dekkers, 3 R.Rommens.

Eerste prijsvliegers doffers: 1 P.Maas, 2 Fr. Damen en zn, 3 R.Rommens.

Eerste prijsvliegers duivinnen: 1 Comb. Albers, 2 L.Dekkers, 3-4 Comb.Robbeson, 5 C.Hellemons, 6 Comb.Maas, 7 F.Damen en zn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *