Sfeervolle tentoonstelling PV de Eendracht

trotse winnaars tentoonstelling

Door Chris den Braber

Zaterdag 9 december 2017 hield PV de Eendracht haar jaarlijkse duivententoonstelling. Ondanks de acute uitbraak van de vogelgriep kon het geheel toch plaatsvinden. Zaterdagochtend konden de liefhebbers hun duiven inmanden er werden gekeurd door de ervaren keurmeesters van Dongen uit Sprang-Capelle en Hoeke uit Hank. De liefhebbers hadden 226 duiven ingemand, een uniek resultaat want in de verre omgeving worden er minder duiven ingezet of is er geen tentoonstelling. In de ochtenduren werden de duiven gekeurd en vanaf 14.30 was de zaal opengesteld voor alle bezoekers. Met een loterij, uitreiking bordjes eerste prijswinnaars, uitreiking gratis prijzen en een bonnenverkoop van bekende liefhebbers uit de omgeving was het een goed gevuld programma. Een van de grootste winnaars  van de tentoonstelling was Ries Rommens. In 4 van de 5 klassen werd hij eerste en had ook de mooiste duif van de tentoonstelling. De sfeer was de gehele middag goed en met een voldaan gevoel kon de tentoonstellingscommissie de dag om 18.00 uur afsluiten.

Uitslag tentoonstelling

Oude doffers: 1-6-9-11 R.Rommens, 2 Comb.De Rooij, 3-8 P.Kools, 4 K. van Zundert 5-7-10 Comb.Robbeson.

Oude duivinnen: 1-2-6 R.Rommens, 3-5 Comb. De Rooij, 4 P. van Beers, 7 Comb.Robbeson, 8 Comb.Maas, 9 C.Hellemons.

Jonge doffers: 1-4 R.Rommens, 2 B.Nijssen, 3-6 Comb.Maas, 5 Leo Dekkers, 7 Comb.Robbeson, 8 Chr. den Braber, 9 Comb..Albers.

Jonge duivinnen: 1-10 Comb. Maas, 2-5 Comb. De Rooij, 3 Comb. Albers, 4 B.Nijssen, 6 C.Hellemons, 7-9 Leo Dekkers, 8 R.Rommens

Hokkenshow: 1 R.Rommens, 2 Comb.Maas, 3 K. van Zundert, 4 Leo Dekkers.

Eerste prijsvliegers doffers: 1-4 C.Hellemons, 2 Comb.Albers, 3 Leo Dekkers, 5 Comb. Maas.

Eerste prijsvliegers duivinnen: 1 R.Rommens, 2 C.Hellemons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *