Overwinning voor Rien Ossenblok op 1ste overnachtvlucht uit St. Vincent

“Gelukkige winnaar St. Vincent Rien Ossenblok”

Door Chris den Braber

Afgelopen weekend stond de  eerste overnachtklassieker St. Vincent op het programma. Deze vlucht vanuit de Pyreneeën heeft hemelsbreed een afstand van bijna 1000 kilometer. Op vrijdag kon er door slechte weersomstandigheden niet gelost worden maar zaterdag om 14.15 uur klonk het startsein. De weersomstandigheden onderweg waren redelijk goed. Bij lossing een variabele wind later op de vlieglijn een zuidwesten wind met daarbij hier en daar een bui. Zondagochtend kwam de eerste nationale melding om 05.09 uur uit Den Bommel , gelegen op Goeree-Overflakkee. Hier in Etten-Leur viel de eerste duif bij Eendracht lid Rien Ossenblok. Rien zag zijn winnende doffer, gespeeld op weduwschap, met gang arriveren. Aankomsttijd van de zijn duif was 10.33.04 uur. Het was een drie jarige geschelpte doffer met ringnummer 2015-1785374. Deze doffer is gekweekt uit duiven van vriend en plaatsgenoot Hans Lookers. Rien zijn favoriete spel is de eendaagse en overnachtfond. Veertien dagen geleden speelde Rien nog de 7e van de eendaagse vlucht uit Issodun.

Rien heeft een paar jaar wel duiven gehad maar niet meegespeeld en is nu weer in competitie. Nu een mooie overwinning op St.Vincent, Rien proficiat met dit mooie resultaat.


Uitslag St. Vincent

PV De Eendracht 53 duiven:
1 M.Ossenblok, 2-5-15 B.Nijssen, 3 P.Kools, 4-13 Comb. De Bruijn, 6-12-14-16-17 Comb.Maas, 7-9-18 Comb.Robbeson, 8 R. van Beers, 10-11 Chr. den Braber.

PV De Snelpost 3 duiven:
1 C.Snepvangers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *